Träna upp synen

Träna upp ögonmusklerna

En orsak till att man blir närsynt eller översynt är att ögonmuskeln försämrats och inte är lika elastisk som tidigare. Det går till viss mån att träna ögonmuskeln och förbättre synen något. Enklast gör man detta med fokusövningar genom att fokusera på objekt som dels är nära och dels är långt bort.

Fokusera på färger

En annan variant är att fokusera på färger. En metod är att varje dag bestämma sig för att uppmärksamma en viss färg. Exempelvis bestämmer man sig för att idag tänka på alla föremål som har något blått i sig. Detta är mer en uppmärksamhetsövning än en fokusövning men kan även den förbättra synen om än marginellt.

Yoga

En gammal yogametod som finns är att tända ett ljus framför sig och fokusera blicken på lågan. Eftersom den hela tiden förändras i form och färg krävs det att fokuseringen ändras något hela tiden och på så sätt finsjustreras synen allt efter som.

Gallerglasögon

Gallerglasögon är en uppfinning som både kan hjälpa till att ser bättre för stunden men även öva upp ögat på längre sikt. Glasögonen har ett finmaskigt nät av hål som släpper igenom ljuset och på sätt minska man ljusingången till ögat på samma sätt som när man kisar.

...

Ögongymnastik

Bindvävsmassage

Gå ned i vikt nu

Gurkmeja

Netbeans Javascript

Vad gör en blondin som inte är i säng före midnatt?

Zeb Macahan

---

Koskelas Ögonklinik

Ögonlaser

Memira

LASIK

LASEK

Linser

Ögongymnastik

Gallerglasögon